Wednesday, July 6, 2011

Pudding (Pudim de ovos)


Calories: Sweet Desserts is better not to know. Just enjoy it! 
Preparation Time: 1 hour min. aprox.

Ingredients:

  • 6 eggs
  • 6 tablespoons of sugar
  • 500 ml whole fat milk
  • Liquid caramel at taste


Preparation Method:

1.    Preheat the oven to 160-180˚c
2.    In a bowl beat eggs with sugar
3.    Heat up the milk and for 2-3 minutes and slowly pour in some of the milk into the egg before mixing it. Do NOT pour all the milk at once. Each time more milk is added, stir gently to mix both egg and milk until adding more milk in it.
4.    Fill the ceramic/glass bowl, and place a cover on it, if possible.
5.    Fill up 2/3 of the tray with water before placing the glass / ceramic bowls on it.
6.    Place the pudding on to the bottom tray of the oven, and Bake at 160 - 180˚c for 45-60 minutes.

Remove from oven and serve cold.


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Esta é uma recita do pudim de ovos ou pudim flan tradicional.



Ingredientes:
  • 6 ovos
  • 500 ml de leite
  • 6 colheres sopa de açúcar
  • caramelo liquido


Preparação:
  1. Partir os ovos para  uma tigela e juntar as colheres de açúcar, bater cerca  de 2 minutos.
  2. Juntar o leite e bater até ficar tudo bem misturado.
  3. Colocar o pudim dentro da forma .
  4. Colocar a forma dentro de um tabuleiro com água até ficar a 2/3 da forma.
  5. Levar o pudim ao forno pré-aquecido a 180º durante aproximadamente 1 hora a cozer em banho maria.
  6. Confirmar que está pronto e depois de frio (umas 3 horas no frigorifico) retirar, com cuidado, o pudim para um prato.
  7. Servir fresco.

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